flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся перший загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього»

23 травня 2017, 13:00

22 травня в Україні пройшов перший загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього», до участі у якому долучилися суддя-спікер та прес-секретар Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.

Організаторами заходу виступили Вища рада правосуддя, Рада суддів України, Вища кваліфікаційна комісія суддів України, Верховний Суд України, Державна судова адміністрація України, Національна школа суддів України, Центр демократії та верховенства права, Громадське об’єднання «Детектор медіа», Інститут масової інформації та Національна спілка журналістів України. Вагому підтримку при організації форуму надав українсько-канадський «Проект підтримки судової реформи в Україні».

Формат форуму дозволив об’єднати суддів-спікерів, прес-секретарів та відповідальних за зв'язки з громадськістю працівників судів з журналістами загальноукраїнських та регіональних медіа задля обговорення проблемних питань взаємодії та налагодження ефективної комунікації.

За сприяння Державної судової адміністрації України, через територіальні управління у кожному обласному центрі було організовано зв'язок з Києвом у режимі відеоконференції, що дозволило взяти участь у форумі працівникам місцевих судів та ЗМІ у регіонах.

Зокрема, у Запоріжжі журналісти висловили зацікавленість у  відновленні роботи Комітету взаємодії судів, ЗМІ та громадськості, який діяв на базі Апеляційного суду Запорізької області у 2009-2010 рр.

У підсумку форуму його учасниками було ініційоване створення комітету судів та засобів масової інформації та визначено представників журналістських організацій і суддів, які увійшли до робочої групи з розробки спільних правил взаємодії.

Крім того, за результатами проведення форуму була прийнята резолюція «Правова держава – спільна справа та відповідальність», з текстом якої можна ознайомитись за посиланням.

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя в повній мірі підтримує започатковані на форумі ініціативи та готовий до співпраці з представниками ЗМІ в межах чинного законодавства.