flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Від теорії до практики: прес-секретарі місцевих та апеляційних судів взяли участь у спеціалізованих курсах

09 жовтня 2017, 11:30

З 2 по 6 жовтня 2017 року на базі Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України відбулося навчання спеціалістів із забезпечення зв’язків з засобами масової інформації (прес-секретарів) місцевих та апеляційних судів.

Разом зі спеціалістами судів  Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей, участь у заході взяв й прес-секретар Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя.

У перший день заходу учасники сформували три групи, кожна з яких отримала практичне завдання: підготувати для публікації матеріали про заходи Національної школи суддів України.

Під час навчання учасники заслухали 20 лекцій, підготовлених до заходу спеціалістами різних галузей науки — правознавства, журналістики, мовознавства та, навіть, медицини.

У своїх доповідях, оформлених у вигляді мультимедійних презентацій, лектори поінформували присутніх зокрема, щодо принципів взаємодії судової влади та медіа, висвітлили вимоги антикорупційного законодавства, звернули увагу на особливості ділового мовлення, етикет та психологію діяльності працівника апарату суду.

Доповідачі фахових лекцій, розрахованих саме на прес-секретарів, поділилися з учасниками напрацьованими інструментами для повсякденної роботи: підготовки інформаційних повідомлень, моніторингу ЗМІ, реагування на критичні матеріали, шляхи подолання кризових ситуацій, налагодження ефективної комунікації з представниками медіа.

Після презентації підготовлених завдань та підведення підсумків, усі учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.