flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу

16 жовтня 2018, 17:30

16 жовтня 2018 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя розглянув клопотання заступника начальника управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Запорізької області про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно чоловіка, який підозрюється у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки).

Під час розгляду клопотання прокурор повідомила суду, що у правоохоронних органів наявні докази, відповідно до яких підозрюваний Б. вчинив вищезазначене кримінальне правопорушення.

Сторона захисту акцентувала увагу на необґрунтованість пред’явленої підозри та недоведеність ризиків, запобігти яким зможе тримання підозрюваного під вартою, та надала суду довідку про стан здоров’я близьких родичів підозрюваного.

За наслідками судового засідання до підозрюваного ухвалою слідчого судді застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із визначенням застави у межах 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що дорівнює  3 524 000 гривень, яка може бути внесена до бюджету протягом строку дії ухвали про застосування запобіжного заходу.

У разі внесення застави і звільнення з-під варти на підозрюваного покладено обов’язки, передбачені ст. 194 Кримінального процесуального кодексу України.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Запорізького апеляційного суду протягом п’яти днів з дня її оголошення.