flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд просить громадян із розумінням поставитися до посилених заходів безпеки й не відвідувати будівлю суду задля проведення відеоконференцзв’язку

19 березня 2020, 11:27

На виконання рішення Ради суддів України № 19 від 17 березня 2020 р. в Орджонікідзевському районному суді м. Запоріжжя вжито низку заходів із протидії розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Також громадянам рекомендовано за можливості утриматись від відвідин суду на період дії карантину та рекомендовано учасникам судових засідань подавати до суду заяви про розгляд справ за їх відсутності за наявними в справі матеріалами, або про відкладення розгляду справи. Всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) рекомендовано надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», у письмовому вигляді поштою або факсом.

Однак, на цей час мають місце непоодинокі випадки відвідування громадянами приміщення суду задля проведення судового засідання у справі в режимі відеоконференцзв’язку з іншим судом. Такі дії не убезпечують від поширення захворювання, оскільки передбачають явку громадян до суду, який забезпечує проведення судового засідання в такому режимі.

Тому, Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя просить громадян із розумінням поставитися до посилених заходів безпеки й за можливості не відвідувати будівлю суду задля проведення відеоконференції, а надсилати до суду, в якому відбувається розгляд справи, заяви про відкладення розгляду справи або заяви про розгляд справи за відсутності учасника справи. Також всі заяви та пояснення по справі можна надіслати до суду письмово поштовим відправленням або електронною поштою. Адресу потрібного суду та його електронну пошту можна дізнатись на Веб-порталі Судової влади України за цим посиланням https://court.gov.ua/sudova-vlada/sudy/ .