flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звернення Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя до всіх судів міста Запоріжжя та Запорізької області

14 листопада 2019, 14:25

Шановні голови, керівники апаратів та судді судів міста Запоріжжя та Запорізької області!

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя звертається до вас в порядку процесуальної взаємодії з метою належної організації проведення судових засідань у режимі відеоконференцій.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 336 КПК України, ст. 197 ГПК України, ст. 212 ЦПК України, ст. 195 КАС України про проведення судового провадження (участь учасника справи у судовому засіданні) у режимі відеоконференцїї суд постановляє ухвалу.

Копія такої ухвали має бути надіслана до суду, який зобов’язаний організувати її виконання електронною поштою, факсимільним або іншим засобом зв’язку.

Обов'язок забезпечити проведення відеоконференцїї покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференцїї (п. 1.3. Інструкції про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, під час судового засідання (кримінального провадження)).

З огляду на положення процесуального законодавства, у випадку відсутності судового рішення про проведення судового засідання у режимі відеоконференцїї, правові підстави для проведення відеоконференцїї в Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя відсутні.

Звертаємо вашу увагу, що листи судів про вирішення питання щодо проведення відеоконференцій та забезпечення їх проведення не є судовими рішеннями та, відповідно, не є підставою для виконання доручення.

Для оптимізації роботи суду з питань організації та проведення судових засідань в режимі відеоконференції, просимо обов’язково бронювати майданчик для відеоконференції та перевіряти наявність вільного часу у Web-програмі «Бронювання систем відеоконференцзв’язку».

З питань проведення відеоконференції просимо звертатись до старшого судового розпорядника Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Маслюкова С.В., тел.:+38 (061) 233-78-02